Ik ben Ilse van de Burgwal. Ik ben een weerbaarheidstrainer met een missie! Het is mijn missie om elk kind (en eigenlijk ook elk volwassenen), waar ook ter wereld, te inspireren om de leider te zijn van zijn of haar eigen leven.

In mijn Doe het! trainingen onderscheid ik mijzelf doordat niks te gek is en jij gewoon jij mag zijn. Dat kan door de veilige haven die ik met de groep maak, waarin ik soms veel ruimte geef en soms wat strenger moet zijn.

Over Ilse

Wie is Ilse

Na de nodige tegenslag weet ik, als oud-wereldkampioen rolstoelbadminton, meervoudig Europees- en Nederlands kampioen, als geen ander wat je nodig hebt om de beste versie van jezelf te worden.

Be Bold, Be Brave, Be You  dat is mijn slogan. Deze quote zegt alles over waarom ik ’s ochtends met een twinkeling in mijn ogen wakker wordt.

 

Waarom deze quote bij mij past?
 Op 19-jarige leeftijd kreeg ik een zeer ernstig ongeluk (mijn 2e!). Mijn leven veranderde in een split second. Jaren later werd ik Wereldkampioen rolstoelbadminton.

Dapper en stoer kenmerken mij doordat ik mijn eigen koers vaar, ik hou ervan om uit mijn comfort zone te gaan (zo heb ik eind 2018 op het podium gestaan als stand up comedienne, doodeng!). En opgeven is geen optie. Ik laat mij nooit weerhouden als ik iets niet kan, ik vind altijd een oplossing. En Be You, omdat ik ten alle tijden altijd mijzelf ben.

 

Bondscoach para-badminton
 Inmiddels ben ik (naast mijn eigen praktijk) bondscoach van het NL para-badminton team. In 2021 heb ik geschiedenis geschreven door een speelster te begeleiden, trainen en coachen voor en tijdens de allereerste Paralympische Spelen van het para-badminton.

 

Lijder of leider?
 Ik heb veel meegemaakt, 2 heftige ongelukken in mijn jeugd en mijn ouders die op een niet prettige manier uit elkaar gegaan zijn, waarbij we ‘als kind’ nog steeds te maken hebben met de gevolgen hiervan.

Maar mij is het gelukt om (weer) de leider te worden van mijn leven en de beste versie van mezelf te worden. Alles vlieg ik aan door moedig, dapper en echt mijn unieke zelf te zijn. Niet altijd makkelijk, maar zeker de moeite waard! De situaties heb je niet altijd in de hand, maar hoe je ermee omgaat wel. Je hebt altijd een keuze; ben je een lijder of een leider van de situatie?

Animation one
Animation two
Animation Three
Animation Four
Animation Images
feature_img_videos

Ilse in 4 woorden

Rust

Mensen ervaren mij als rustig en enthousiast. Grappig, want ik heb juist het idee dat ik altijd heel druk ben. Ik vind het heerlijk om alleen thuis met een boekje buiten in het zonnetje te zitten. 

Natuur

In de natuur kom ik tot rust en zit ik helemaal in mijn element. Het liefst heb ik altijd contact met de natuur en daarom loop ik graag op blote voeten, want dan heb ik contact.

Bijna dagelijks ben ik met mijn hond Tjibbe in het bos te vinden. Heerlijk vind ik dat. Ik krijg energie van het bos.

Kleur

Ik hou van kleur. Kleur maakt mij vrolijk. Groen, oranje en geel zijn mijn lievelingskleuren. Deze zijn dan ook veel terug te vinden mijn huis en in mijn kleding. En daarnaast heb ik mijn haar al meer dan 15 jaar (knal)rood. Ik geef graag kleur aan mijn leven!

Vrijheid

Vrijheid betekent voor mij gaan en staan waar ik wil, mijn eigen koers varen. Zeggen wat ik wil. Als ik mij vrij voel, kan ik ook echt mezelf zijn.

Animation top left
Animation left buttom
center top
right buttom

Een inkijkje in mijn verhaal

Deze video (met coronakapsel!) is in september 2021 opgenomen en ging over mijn laatste ongeluk, mijn topsport carriere en het bondscoach zijn.

Professionele biografie​

De volgende diploma’s heb ik behaald:

 • Weerbaarheidstrainer (Wereld van Sophie)
 • Gecertificeerd Rots & Water trainer
 • Reiki 1 & 2 
 • Gecertificeerde NEI Coach
 • Gecertificeerde coach in de positieve psychologie
 • Enneagram Practioner
 • Transactionele Analyse Practioner
 • NLP Practioner
 • Master systemisch werk (familie- en organisatieopstellingen) 

 

Daarnaast ben ik:

 • Ondernemer
 • Spreker (o.a. Rabobank, 50Live, Empower Women Event)
 • Bondscoach Nederlands para-badminton team
x