Doe het!
Omdat je het kan.




Doe het! training

open inschrijving

Wil jij dat je kind op een leuke en interactieve manier aan zichzelf werkt samen met anderen?

Meld je dan aan voor de Doe het! open inschrijving training!

Veel kinderen hebben een vol hoofd, moeten veel, geven snel op of gaan juist door en over hun grens heen, een teleurstelling/tegenslag of een keuze maken kan het einde van de wereld zijn en ze zijn bang om fouten te maken.

Ze denken vaak (onbewust); ik ben niet goed genoeg, ik kan het toch niet, ik hoor er niet bij, ik ben anders etc.

 

Sommige kinderen worden hierdoor (extreem) stil en onzichtbaar en gaan perfectionistisch hard werken. De ander overschreeuwt zichzelf, wordt snel boos of wil juist de clown uit hangen.

 

Thuis kan dit ook resulteren tot veel verdriet of boze buien. Ze maken zich zorgen, kunnen niet goed in slaap komen en twijfelen aan zichzelf. En het is maar wat makkelijk om er (onbewust) van weg te lopen, want wat is er makkelijker dan even achter de tablet of een telefoon te zitten en te ontsnappen aan je eigen gevoelens en gedachte?

 

Dit kan ook anders…
Mijn uitgangspunt is dat je goed bent zoals je nu bent en dat we alleen nog wat mogen bijleren.

Dit doen we door in op een speelse en actieve manier in beweging te komen en door te doen en te voelen (zacht & krachtig).

Je leert het volgende ontdekken:

‘Zacht’ kwaliteiten zoals:

  • De rust in jezelf
  • Jezelf sterk voelen
  • Helpende gedachten
  • Geloof in jezelf
  • Fouten maken mag
  • Stevig staan
  • Eigen grenzen bewaken en aangeven
  • Leren dat fouten maken mag en wat dat je oplevert.
  • Lief zijn voor jezelf
  • Luisteren naar je lichaam
  • Gebruik maken van lichaamstaal
  • Op zichzelf te vertrouwen
  • Lekker jezelf zijn, ‘anders’ zijn mag

‘Krachtige’ kwaliteiten, zoals:

  • Opkomen voor jezelf
  • Niets aantrekken wat anderen van je vinden
  • Omgaan met grenzen van anderen
  • Verhogen van assertiviteit en weerbaarheid
  • Je kunnen inleven in een ander
  • Beter contact maken met kinderen
  • Makkelijker samenwerken met anderen
  • Flexibel zijn
  • Eigen weg durven kiezen
  • Omgaan met groepsdruk en pesten
  • Focus
  • Omgaan met teleurstellingen en tegenslag
  • Opgeven is geen optie, trainen van je doorzettingsvermogen

Wat houdt een Doe het! training in?

Doe het! open inschrijving weerbaarheids gericht op o.a. doorzettingsvermogen, omgaan met tegenslagen, weerbaarheid, assertiviteit, veerkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.

 

Respect voor zowel jezelf als de ander staat centraal tijdens de trainingen. Vanuit een psycho-fysieke invalshoek worden mentale en sociale vaardigheden aangereikt en kunnen kinderen/jongeren hierin ervaring opdoen. Actiemomenten, zoals spel en simpele stoeispelen en tikspellen, worden afgewisseld met momenten van ontspanning,creatieve opdrachten, visualisaties, samenwerking, focus en kringgesprekken.

 

Na een oefening wordt er door zelfreflectie een terugkoppeling gemaakt met het echte leven, je klas, gezin, enz.

 

Met Doe het! training leren kinderen op een speelse en actieve manier in beweging te komen om de balans tussen zacht en krachtig toe te passen. 

 

Doe het! Omdat je het kunt.

Voor wie?

● Voor alle kinderen vanaf 5 jaar die weinig zelfvertrouwen hebben, moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, snel boos worden, gepest worden of zelf iemand pesten en kinderen die moeilijk met andere kinderen kunnen omgaan.

● De trainingen zijn verdeeld in verschillende groepen gebaseerd op de groep waarin je kind zit. Er is een training voor kinderen uit groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8 en jaar 1/2 middelbare school.

Opbouw

De training bestaat uit:
● intakegesprek met ouder(s)/verzorger(s) en kind (online)
● 10 trainingsbijeenkomsten van 90 minuten
● 1 ouderavond voor alle ouders van de deelnemers. Deze avond is zonder kinderen
● 1 eindevaluatie
● een werkboek
Indien nodig is er een mogelijkheid voor follow-up trainingen/coaching, een aantal maanden na de cursus.
Ook kan gekozen worden voor individuele coaching. Er wordt dan een programma op maat ontwikkeld, rekening houdend met specifieke leerdoelen van het kind. In de regel zijn acht lessen van 60 minuten voldoende.

Wanneer?

De trainingen starten diverse keren per jaar.

We werken met kleine groepen; 4 tot max. 10 personen uit min of meer dezelfde leeftijdscategorie.

Kijk in de agenda voor de startdata. Startdata is wel afhankelijk van het aantal aanmeldingen dat we krijgen.

Aanmelden of wil je meer weten?

Wil je jezelf of je kind bij ons aanmelden voor de Doe het! training of heb je vragen? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijving is geopend voor de trainingen van september 2022

De inschrijving is geopend voor de training van 8-12 jaar, 13-15 jaar, 16-20 jaar en voor de volwassenen.

Meld je snel aan voordat de training vol zit!

Aanmelden

Met Doe het! training kom je in beweging om zowel zacht als krachtig te staan.

Veel gestelde vragen

De weerbaarheidstrainingen zijn geschikt voor iedereen die beter voor zichzelf op wil leren komen. Of als je het lastig vindt om met iemand een gesprek te beginnen, als je gepest wordt en daar last van hebt, niet lekker in je vel zit, je moeilijk kunt beheersen of beter wilt leren concentreren. 

Trainingen worden gegeven aan kinderen vanaf de basisschoolleeftijd en ouder. Dat kan zowel via school als daarbuiten. De lessen worden gegeven in verschillende leeftijdsniveaus. De individuele trainingen zijn zowel voor kinderen als volwassenen geschikt. 

Zorg dat je kleding aan hebt dat lekker zit en waar je goed in kan bewegen, zoals bijvoorbeeld sportkleding. Neem daarnaast ook een flesje water mee. Verder hoef je niks mee te nemen, ook geen sportschoenen, want we trainen op blote voeten.

Op blote voeten sta je dichter bij de aarde en kun je beter ‘gronden’. Hierdoor sta je steviger en dat heb je nodig om weerbaarder te worden. Mocht je om medische of andere gegronde redenen niet op blote voeten kunnen trainen, laat het dan even weten. 

Mogelijk betaalt de gemeente of zorgverzekeraar de kosten voor een deel.
Bij de gemeente kan dat soms via een PGB. Sommige instellingen hebben een aanbesteding van de gemeente en zijn hoofdaannemer. Indien deze hoofdaannemer de weerbaarheidstraining wil doorverwijzen naar Doe het! training, dan kunnen zij de kosten mogelijk op zich nemen.

Sommige zorgverzekeringen vergoeden weerbaarheidstrainingen vanuit de aanvullende verzekering, meestal vanuit de alternatieve zorg. Vraag hier even naar bij je verzekering. Het is ook mogelijk om via je werkgever of loopbaancoach deze training te volgen. Vaak vergoed deze dan een deel van de kosten.

Ook is het nog mogelijk dat je via een sociale instelling de training kunt gaan volgen. Bijvoorbeeld via het buurtteam/ wijkteam. 

Nee, absoluut niet! Weerbaar zijn is juist niet de ander in elkaar slaan. Je leert juist hoe je op een passende manier weerbaar kan worden, zonder fysiek geweld te gebruiken. Bij sommige trainingen zijn er oefeningen met stoten en trappen (op een stootkussen). Het is de bedoeling dat je kennismaakt met je eigen kracht, je leert je in te houden en concentreren. Een stukje mentale training.

Je kunt je hier aan melden. Vul het formulier in en er wordt binnenkort contact met je opgenomen. 

Neem contact met mij op. Het is niet mogelijk om een groepsles in te halen. Mocht je meerdere lessen niet kunnen, dan kijken we hoe we dat kunnen oplossen. 

 

De trainingen worden op verschillende locaties gegeven. Afhankelijk van waar de deelnemers vandaan komen. Dat is meestal in een gymzaal, maar dat kan bijvoorbeeld buiten zijn. Als er maar ruimte is om te bewegen.

Doe het! training organiseert op regelmatige basis groepslessen. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De groepen bestaan uit 5 tot 12 personen. Bij meer aanmeldingen zullen er trainingen op een later tijdstip worden ingepland. 

 

Voor scholen, verenigingen en organisaties voor kinderopvang zijn er aparte trainingen op maat, omdat deze de training per groep/klas kunnen volgen. Op een school kan de training eenvoudig in de gymzaal plaatsvinden. Neem contact op voor meer informatie of om de mogelijkheden te overleggen.

Bij weerbaarheidstrainingen ben je veel in beweging. Vaak kan dit op je eigen niveau. Als je twijfelt, overleg dan zelf even met je huisarts of medisch specialist. Geef aan het begin van de training door aan de trainer of er medische bijzonderheden zijn.

Kijk mee!

  • May 26, 2022
  • By Ilse van de Burgwal

Invaljuf op een basisschool in Rhenen

Read More
  • July 28, 2022
  • By Ilse van de Burgwal

Je kan het niet!

Read More
Doe het, doe het training, weerbaarheid, weerbaarheidstraining, Ilse van de Burgwal, Anders is Uniek, Anders is Uniek Training en Coaching, Woudenberg, Utrecht, vertrouwen, samenwerken, regulatie, lichaamsbewustwording, lichaamstaal, plezier, zelfbeheersing, afstemminig met de ander, rekening houden met de ander, eigenwaarde, zelfvertrouwen, oplossingsgericht denken, doorzettingsvermogen, doorzetten, doorzetter, omgaan met teleurstelling, omgaan met tegenslag, verbinding, contact, helpende gedachten, samen, succes ervaring, focus, fouten maken mag, wilskracht, moed, lef, durf, lichaamshouding, communicatie, hulp vragen, sociale vaardigheden, groepscohesie, assertiviteit, assertief, over-assertief, groepsdynamica, faalangst
  • December 4, 2022
  • By Ilse van de Burgwal

Doe Het! workshop bij de Bio

Read More
Doe het, doe het training, weerbaarheid, weerbaarheidstraining, Ilse van de Burgwal, Anders is Uniek, Anders is Uniek Training en Coaching, Woudenberg, Utrecht, vertrouwen, samenwerken, regulatie, lichaamsbewustwording, lichaamstaal, plezier, zelfbeheersing, afstemminig met de ander, rekening houden met de ander, eigenwaarde, zelfvertrouwen, oplossingsgericht denken, doorzettingsvermogen, doorzetten, doorzetter, omgaan met teleurstelling, omgaan met tegenslag, verbinding, contact, helpende gedachten, samen, succes ervaring, focus, fouten maken mag, wilskracht, moed, lef, durf, lichaamshouding, communicatie, hulp vragen, sociale vaardigheden, groepscohesie, assertiviteit, assertief, over-assertief, groepsdynamica, faalangst
  • December 12, 2022
  • By Ilse van de Burgwal

Doe Het! workshop n.a.v. het sportakkoord

Read More
x