Doe Het!

Doe het!

Omdat je het kan

Sterk in je schoenen staan. Dat is wat ik ieder kind gun, maar wat niet altijd makkelijk is. De huidige generatie kinderen groeit op in een onrustige en onzekere tijd. Daar bovenop is de druk die kinderen voelen door alles wat ze zien op sociale media groot. Het kan altijd beter, mooier en perfecter. En dat kan behoorlijk kwetsbaar maken. Het is goed om met elkaar het gesprek aan te gaan. Om te delen. Te spelen. En om vaardigheden te leren die ieder kind verder helpen. Doe Het! training draagt op een laagdrempelige, actieve manier bij om kinderen mentaal en sterker in hun schoenen te laten staan. Daar hebben ze niet alleen nu iets aan, maar ook de rest van hun leven.

Doe Het!

Wat Maakt Doe Het! Uniek?

Doe het! is een training waar íeder kind iets aan heeft. Een weerbaarheidstraining met de nadruk op het vertrouwen dat fouten maken mag, doorzettingsvermogen, faalangst, omgaan met teleurstellingen. Doe het! gaat ook over assertiviteit, eigenwaarde, veerkracht, groepsdynamica en sociale vaardigheden. Een training waar kinderen enthousiast van worden. Doe het! geeft handvatten voor de rest van het leven. Hoe mooi is het om al jong te leren waar veel volwassenen (stiekem) nog wel eens moeite mee hebben?

Hoe is Doe Het! training ontstaan?

Doe Het! heb ik ontwikkelt vanuit mijn coachingspraktijk, waarin ik volwassenen en jongeren help weer grip op het leven te krijgen én vanuit mijn eigen ervaring met tegenslag. Een paar jaar geleden werd ik door mijn vroegere leerkracht van de basisschool uitgenodigd om mijn verhaal te vertellen. Dat had zo’n positieve impact op de klas, dat ik voelde: Hier wil ik meer mee doen. In mijn jeugd heb ik twee ongelukken gehad, waardoor ik nu rolstoelgebonden ben en nog hele kleine stukjes kan lopen op krukken. Ook zijn mijn ouders op een niet prettige manier uit elkaar gegaan, dit heeft veel invloed op mij gehad. Ik heb vaak keuzemomenten gehad in mijn leven; ga ik zielig zijn en weinig meer kunnen of ga ik alles uit het leven halen wat erin zit? Ik heb voor dat laatste gekozen. En kijk wat het mij heeft opgeleverd; ik ben oud-wereldkampioen rolstoelbadminton, meervoudig Europees- en Nederlands kampioen rolstoelbadminton, ik vlieg de hele wereld over als bondscoach van het NL para-badminton team en als coach ben ik dagelijks bezig om het beste uit mensen te halen. Ik begin de Doe Het! training voor de klas altijd met het delen van mijn eigen verhaal. Zo laat ik kinderen voelen dat niks gek is en dat je altijd meer kan bereiken dan je denkt.

Training

Doe Het! training

Doe Het! training kunnen kinderen op verschillende manieren volgen; op school met de hele klas, in groepsverband buiten schooltijd om en individueel. Welke vorm het ook wordt, de training bestaat uit 8 tot 12 lessen. Aan de hand van het intakegesprek pas ik de training altijd aan. Doe Het! is altijd maatwerk.
En wat gaat je kind of jouw

En wat gaat je kind of jouw leerlingen dan doen tijdens de training?

Tijdens deze training (of dat nu op school is of buiten school) gaan we actief aan de slag met oefeningen en opdrachten en worden mentale en sociale vaardigheden aangereikt. De oefeningen staan in het thema van denken, voelen en doen. Actiemomenten, zoals spel en simpele stoeispelen en tikspellen, worden afgewisseld met momenten van ontspanning, creatieve opdrachten, visualisaties, samenwerking, focus en kringgesprekken. Na een oefening wordt erdoor vragen die ik stel een terugkoppeling gemaakt met het dagelijks leven, de klas, gezin etc, zodat de verbanden tussen de oefeningen en de praktijk gemaakt kunnen worden. De kinderen krijgen huiswerkopdrachten mee die in hun werkboek staan. Deze zijn nuttig, maar vooral ook heel leuk om te doen; zoals bijvoorbeeld je superheld in elkaar knutselen. Want wat kan jouw superheld? En wat kun jij daarvan leren? Ook de ouders worden erbij betrokken; als ouder krijg je handvatten hoe je kan helpen jouw kind weerbaarder te maken.