Onlangs werd ik gevraagd door het sportbedrijf Arnhem om een Doe Het! weerbaarheidsworkshop te geven aan kinderen. Vanuit het sportakkoord krijgen kinderen de mogelijkheid om tien keer een uur deel te nemen aan een sportuur op vrijdagmiddag. Tijdens dit sportuurtje kunnen de kinderen, variërend van groep 3 tot en met groep 8, kennismaken met verschillende sporten. Bijna elke week wordt er een andere sport gegeven.

Ik mocht twee keer een Doe Het! weerbaarheidsworkshop geven zodat de kinderen met het thema weerbaarheid konden kennis maken. En wat was het leuk! De eerste training hebben we veel gedaan met stevig staan. Van makkelijk naar moeilijk. Van individueel oefenen naar tikspellen.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er dan blijft hangen bij de kinderen. Toen ik een week later binnenkwam, was het wel duidelijk; “juf, gaan we weer stevig staan oefenen? Dat was zo leuk en handig!” Fijn als een aantal deelnemers er echt iets mee doen, ook al was dit alleen maar ter kennismaking.

Samenwerken

De tweede training zijn we aan de slag gegaan met ademhaling en samenwerking. Een tafeltennisballetje zo ver mogelijk wegblazen, samen een ballon hooghouden. En samen over een parcours lopen waarbij je niet in het water mag vallen, want daar zwemmen krokodillen!

Als je les dan afgelopen is en er gelijk gevraagd wordt of je er volgende week weer bent, dan weet je dat je het goed gedaan hebt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *